Oikeita prinsessoja

  • Posted on May 24, 2011 at 1:25 pm

Ruotsin prinsessa Madeleine

Ruotsin prinsessa Madeleine, jonka koko nimi on Madeleine Therese Amelie Josephine Bernadotte, on ehkä tunnetuin oikea prinsessa Suomessa. Ruotsin prinsessa Madeleine on myös Hälsinglandin ja Gästriklandin herttuatar. Hän on syntynyt 10. kesäkuuta vuonna 1982. Hänen äitinsä on Ruotsin kuningatar Silvia ja isänsä on Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Madeleine pitää ratsastamisesta ja hän on menestynyt esteratsastuskilpailuissa. Hän pitää myös laskettelusta ja hiihtämisestä. Prinsessa Madeleine on valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2001. Nuorempana Prinsessa Madeleinea on sanottu bile-prinsessaksi, sillä hän on herättänyt huomiota vilkkaalla juhlimisellaan. Koko maailma seuraa prinsessa Madeleinen tekemisiä ja hänen tyyliään. Hänen onkin sanottu olevan kansainvälinen tyyli-ikoni.

Madeleine on seurustellut viime vuodet juristi Jonas Bergströmin kanssa, mutta hiljattain pariskunta erosi.

Norjan prinsessa Mette Marit

Mette Maritista tuli Norjan prinsessa kun hän avioitui Norjan kruununprinssi Haakonin kanssa 25.8.2001. Mette Marit on kotoisin köyhistä oloista Kristiansandista. Hän on eronnut yhden lapsen äiti. Mette Maritilla on vaiherikas menneisyys huumeiden käyttöineen, minkä takia hän ei meinannut aluksi saada prinsessan arvonimeä. Nyt prinsessa Mette Marit ja prinssi Haakon elävät onnellisena Norjan kruununhovissa kahden yhteisen lapsensa sekä Mette Maritin lapsen kanssa. Mette Maritin prinsessaunelmat kävivät toteen ja hänestä tuli aivan oikea prinsessa.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Add Your Comment