Pieni merenneito –elokuva

  • Posted on July 12, 2009 at 1:16 pm

Pieni Merenneito on Disneyn piirrosanimaatioelokuva ja se on valmistunut vuonna 1989. Se perustuu H.C. Andersenin satuun Pieni merenneito. Tähän tarinaan on tehty vielä kaksi jatko osaa myöhemmin.

Ariel on kaunis merenneito ja prinsessa, joka asuu isänsä kuningas Tritonin kanssa meressä. Pieni merenneito -elokuva on jännittävä tarina siitä, kuinka Ariel-merenneidosta tulee ihminen. Ariel on aina ihannoinut ihmisiä ja toivonut että hänen pyrstönsä olisi mieluummin jalat. Elokuvassa Ariel rakastuu prinssi Erikiin, kun hän pelastaa prinssin rannalta, jonne hän on haaksirikkoutuneelta laivalta ajautunut.  Rakkauden takia Ariel kerää kaiken rohkeutensa ja menee pelottavan merennoidan Ursulan luokse. Hän pyytää Ursulaa taikomaan hänelle jalat niin, että hänestä tulee ihminen. Ursula suostuu toiveeseen, mutta vastineeksi hän haluaa Arielin äänen. Arielilla on kolme päivää aikaa saada prinssi Erik rakastumaan häneen äänettömänä tai muuten hän on Ursula-noidan omaisuutta koko lopun ikäänsä. Prinssi Erik rakastui myös Arieliin silloin, kun Ariel pelasti hänet. Hän ei vain muista Arielin ulkonäköä vaan pelkästään hänen äänensä.

Seikkailussa prinsessa Ariel pääsee Prinssin linnaan jaa prinssin rakastumaan häneen, vaikka prinssi ei tunnistakaan Arielia pelastajakseen. Tällöin ilkeä Ursula puuttuu peliin ja lumoaa Erikin menemään hänen kanssaan naimisiin. Onneksi Lokki Joonas saa tämän selville ja yhdessä eläinystäviensä kanssa he saavat hurjan seikkailun jälkeen Arielin äänen takaisin. Juuri silloin kun Ariel ja Erik ovat aikeissa suudella, aurinko laskee, aika on päättynyt ja Ariel muuttuu takaisin merenneidoksi. Ursula kaappaa Arielin, mutta prinssi Erik taistelee rakkaansa vuoksi. Taistelun jälkeen Erik onnistuu tappamaan Ursulan, mutta Ariel on edelleen merenneito. Arielin isä Triton säälii rakasta tytärtään, joka toivoisi olevansa ihminen ja saavansa elää rakkaansa kanssa. Triton taikoo Arielin takaisin ihmiseksi ja pian Ariel ja Erik menevät naimisiin ja elävät yhdessä onnellisena. Ariel merenneidosta tulee Ariel prinsessa.

Elokuvalla on hieman onnellisen surullinen loppu, kun Ariel sanoo merenalaiselle perheelleen ja ystävilleen hyvästit ja kertoo isälleen Tritonille että: ” Rakastan sinua isä”.

 

 

 

Leave a Reply

Add Your Comment